HISTORIEN

om oss

Fabian

 

Helena och jag träffades för första gången irl på Strandvägen. Vi hade stämt träff vid Djurgårdsbron, men jag var som vanligt punktlig – det var inte Helena. :-P Vår första dejt var en långpromenad längs Djurgårdskanalen, sedan gick vi på Flickorna Helin Café. Där åt vi goda kardemummabullar. Vår tredje dejt blev ett besök på Helenas bästa vän Ingrids improteater. Därefter gick vi på en långpromenad i lugnt tempo för att inte tiden skulle gå så fort. Vår första kyss ägde rum på Katarinabron med utsikt över Stockholms inlopp.

Vi tycker om all möjlig musik, och uppskattar att äta god mat. Vårt intresse för resor är stort, och vi reser på samma villkor. Till exempel gillar vi inte att resa med charter. Och sedan är vi ju kattmänniskor (Helena gillar hundar också) båda två. En stor gemensam nämnare är Latinamerika. Helena har till och med lärt mig att uppskatta reggaeton(!).

Helena och jag flyttade ihop väldigt tidigt, och skapade en ny familj med våra respektive fyrfota vänner. Vi köpte huset i Skälsmara som vi sedan flyttade in i våren 2018. Under hösten 2021 kom vår efterlängtade Alma Lo till oss.

Vår första gemensamma resa styrde vi mot Abisko och Lapplandsfjällen i augusti 2017. Därefter har vi varit i Marocko, Colombia och Chile. Mer kommer! :-)

Helena får mig alltid på bra humör, även när jag är som mest sur. Hon får mig att vilja prova saker jag inte känner mig bekväm med, exempelvis träningen som är en av mina favorithobbies numera. Helena har smittat mig att bli mer öppen och spontan. Ja, i vissa fall även tidsoptimist – que será, será! Jag uppskattar att vi delar samma värderingar. Det blir sällan tjafs om politik!

Jag anade inte ugglor i mossen att Helena hade bokat ett ”special” ställe, en lyx eco-resort med privat strand i Karibien. Och jag förstår ännu idag inte hur hon hade hunnit köpa ringar. Det dröjde ett tag innan jag greppade själva ögonblicket med frieriet. Jag svarade trots chocken fort och utan tvekan. Det sjönk in först efteråt. Jag väntar fortfarande på mitt frieri-tal…

Jag hoppas att vi kan fortsätta vara med varandra, vårda vår relation och njuta av vårt liv ihop.

1/4
Helena

Fabian och jag träffades på Happy Pancake så sent som 2017. Första dejten spenderades ute på en svinlång promenad med påföljande fika på Flickorna Helin Café. Kardemummabullar!

Våra många olika resor är förstås minnesvärda höjdpunkter. Ytterligare en incident som etsat sig fast på näthinnan är såklart när Fabian räddade livet på mig vid den berömda älgattacken, dagen innan lucia, 12 december 2017.

Gemensamma intressen vi har är djur, natur, samhällsfrågor och musik. Och när inga andra hör eller bevittnar oss skrålar vi till diverse cheesy låtar eller tittar på Första dejten och Hemliga beundrare (skämskuddevarning, vi vet!).

Vårt liv tillsammans har gått i rekordfart. Vi blev sambor efter cirka en månad, köpte vårt gemensamma boende året därpå, blev föräldrar till Alma Lo förra hösten. Och nu, fem år senare blir vi Team Rubiksson officiellt.

På kort tid har vi hunnit med några utflykter: Alltifrån vandring uppe i Abisko, till stimmiga Marrakech och även familjehäng i Concepción och Popayán med omnejder.

Fabian är den mest ömsinta person jag känner. Han bryr sig otroligt mycket om sina nära och kära, och visar uppskattning både i det lilla och i det stora. Dessutom är han riktigt social och rolig när han väl kliver ur sin introverta bubbla. En pålitlig, ansvarstagande humorist, helt enkelt. Vem vill inte ha en sådan fin person vid sin sida livet ut? :-)

I Barú, utanför Cartagena, i norra Colombia, tog jag modet till mig att fria till Fabian. Det blev ett tafatt försök till frieri med en vovve som publik. Trots att jag hade memorerat vad jag skulle säga blev det något i stil med: Jo, jag undrar en sak… skulle du vilja gifta dig med mig? :-P

Min förhoppning är att vi ska ha ett liv fyllt av roligheter och lärorika erfarenheter. Att vi lever och frodas till dess att vi inte pallar längre – och att vi då kan bli gamla och gråa i lugn och ro!